اقدام پژوهی معاون پرورشی معالجه دانش آموزان گوشه گیر و انزواطلب

ساخت وبلاگ

اقدام پژوهی از آنجا که گوشه گیری کودکان معمولا نه به صورت اجتناب از افراد بزرگسال بلکه به صورت کناره گیری از کودکان جلوه می کند، هدف درمان باید افزایش ارتباط متقابل با همسن و سالان کودک باشد . قسمت عمده کارهایی که درباره کودکان گوشه گیر انجام گرفته با استفاده از کودکان بالنسبه عادی کودکستان بوده است ، ولی آموزش مهارتهای اجتماعی را می توان در مورد کودکان شدیدا ناراحت نیز انجام داد . بدیهی است با کودکانی که آشفته و مختل هستند به بیش از ده جلسه آموزش نیاز است تا بتوان از ثبات و دوام نتایج درمانی اطمینان حاصل نمود (مهریار، 1370، ص 292) .

معلمان و والدین در رفع مشکلات کودکان گوشه گیر نقش بسزایی دارند و با صمیمیت و محبت باید به تمام تغییرات رفتاری مناسب و موفقیت آمیز آنان توجه کرده ، آنان را تشویق کنند و بدین وسیله کودکان را به سوی فعالیت های اجتماعی سازنده در مدرسه و خانه راغب سازند اقدام پژوهی .

بردن به گردشهای علمی ، تشویق به سخن گفتن در حضور والدین و دوستان و بستگان و جرات دادن به او بدین معنی که می تواند در برابر جمع سخن بگوید و شرکت دادن در فعالیتهای هنری و ایفای نقش در نمایشنامه ها از جمله اعمالی است که مهارتهای اجتماعی دانش آموزان و کودکان را افزایش می بخشد و آنان را در مبارزه با گوشه گیری یاری می دهد ( شفیع آبادی ،1374، ص 97).

-   اقدام پژوهی  گوشه گیری ( تعریف لغوی ) :به معنی تنهایی و در خلوت نشستن و از جمع کنار ه گرفتن است .کودک یا نوجوان گوشه گیر از برخورد با دیگران دوری می کند و به صورت افراطی سعی در جدا شدن از آنها دارد . در فعالیتهای گروهی همکاری و مشارکت لازم را ندارد و نیز از شرکت در بازی های دسته جمعی خوداری می کند و از جهت کلامی در عین حال که قادربه تکلم وهم صحبتی است ، کمتر رابطه بر قرار می کند از بیان خواسته ها و نظرات خود در بین دیگران خوداری می کند .

-گوشه گیری ( کمروی -انزواطلبی ) عارضه ای است که باعث می شود کودک و نو جوان از بر قرار کردن ارتباط با محیط خارج دوری کنند . این کودکان و نو جوانان نوعا با تقلیل یافتن علایق ذهنی و عاطفی نسبت به اطرافیان خود از داشتن دوستان نزدیک و صمیمی محرومند .و جوانی که کمرو و گوشه گیر است اقدام پژوهی معمولا ازحضور درفعالیت ها ی جمعی سر باز می زند و فقط با تک دوست خود که نوعا بسیار به او وابسته می شود اوقات خود را سپری می کند. (ماهنامه پیوند )

مشکل (نام دانش آموز) گوشه گیری و انزوا طلبی بود، پدرش چندین بار مراجعه کرده بود و از افت تحصیلی و بی علاقگی او در انجام تکالیف صحبت کرده بود و از اینکه علاقه ای ندارد که با سایر دانش آموزان دوست شود و همیشه توی لاک خودش است، نگران بود و خواستار حل مشکل دخترش شده بود.

اهم راهکار های انجام شده برای درمان گوشه گیری دراین پژوهش عبارت اند از :

-         دادن مسئولیت توسط معاونت پرورشی ، آموزشی و معلم کلاس

-         جابجایی محل سکونت و عوض کردن خانه توسط پدرش

-         توجه کردن به دانش آموز توسط معلم و مدیر و معاون آموزشی

-         تشویق کردن در مناسبت های مختلف چه از نظر درسی و چه از نظر پرورشی

-         بردن اردو و گردش های علمی


برچسب‌ها: اقدام پژوهی, انزواطلبی, معالجه, فعالیت های جمعی
+ نوشته شده در  سه شنبه بیست و هشتم شهریور ۱۳۹۶ساعت 22:31  توسط سارا متخصص  | 
گزارش تخصصی معلم فارسی دیکته نوشتن دانش آموزان...
ما را در سایت گزارش تخصصی معلم فارسی دیکته نوشتن دانش آموزان دنبال می کنید

برچسب : اقدام,پژوهی,معاون,پرورشی,معالجه,آموزان,انزواطلب, نویسنده : kolbearamesh94 بازدید : 31 تاريخ : جمعه 31 شهريور 1396 ساعت: 23:36