گزارش تخصصی معاون پرورشی ابتدایی کنترل و کاهش آسیب فضای مجازی و رسانه در دانش اموزان

ساخت وبلاگ

نتیجه گیری:

     امروزه در عصر اطلاعات و در مواجهه با جامعه اطلاعاتی ناگزیر به ورود در دهکده جهانی هستیم و برای بقاء و ماندن در بازار رقابت جهانی، توسعه آموزش، پیشرفت سطح رفاه و بهداشت و بطور کلی در همه امور باید به روز باشیم و تن به سیل هجوم تکنولوژی و اینترنت و رسانه های ارتباط جمعی و شبکه های ماهواره ای و گوشی های همراه  برسیم یکی از حساس ترین عرصه ها که درگیر علم و دانش تکنولوژی جدید است آموزش و پرورش می باشد که عنصر اساسی و حیاتی آن فرزندانمان هستند.

در سال 2002 میلادی در حدود 580 میلیون کاربر رسانه های ارتباط جمعی و شبکه های ماهواره ای و گوشی های همراه ی شناسایی شده است و این تعداد در سال 2004 میلادی به یک میلیارد نفر افزایش یافته است. قابل پیش بینی است که در چند سال بیشتر فعالیتهای انسان با استفاده از کامپیوتر و رسانه های ارتباط جمعی و شبکه های ماهواره ای و گوشی های همراه  خواهد بود پس ضروری است که هر فرد باید خیلی زود بر عملیات رسانه های ارتباط جمعی و شبکه های ماهواره ای و گوشی های همراه ی مسلط و توانا گردد.

رسانه های ارتباط جمعی و شبکه های ماهواره ای و گوشی های همراه  مانند هر نوآوری دیگری به ایجاد دگرگونیهای عظیمی در جنبه های مختلف زندگی شده است. ویژگی منحصر به فرد آن محتوای تحریک پذیر، سهولت دسترسی، آلودگی کار با رایانه، هزینة پایین باعث استفاده ی فراوان از آن شده است اما همین ویژگی ها امکان استفاده ی نابجا را برای کاربران مخصوصاً کودکان، نوجوانان و جوانان می شود بطور قطع دانش آموزان ما در معرض ناهنجاری های استفاده نادرست از رسانه های ارتباط جمعی و شبکه های ماهواره ای و گوشی های همراه  هستند و لازم است که والدین، اولیاء و مربیان و مسئولین همه در قبال دانش آموزان این مرز و بوم حس تعهد داشته و با کنترل و نظارت درست نوجوانان را در این دنیای پر از هیاهو به سمت استفاده درست از این دریای بیکران اما خطرناک ارتباطات سوق دهیم و افق روشنی را در برابر دیدگان فرزندانمان که سرمایه های انسانی این مرز و بوم هستند بگشائیم.

پیشنهادات

رسانه های ارتباط جمعی و شبکه های ماهواره ای و گوشی های همراه  اصول تربیتی نوجوان - عظیمی از اطلاعات است و با توجه به جاذبه ها و تنوع هایی که به همراه دارد بسیاری از شما نوجوانان و جوانان بخش عظیمی از اوقات خود را صرف چرخیدن و گشت و گذار در فضای رسانه های ارتباط جمعی و شبکه های ماهواره ای و گوشی های همراه  می کنید. اما مسلماً تمام این اطلاعات برای شما با ارزش و مفید نیستند و تنها اطلاعات ویژه ای از آن به کار یا زندگی شما مرتبط است. بنابراین این پرسش مطرح می شود که آیا متناسب با زمانی که برای استفاده از رسانه های ارتباط جمعی و شبکه های ماهواره ای و گوشی های همراه  صرف می کنید چیز مفیدی برای زندگی تان بدست می آورید؟ به زبان ساده تر آیا چیزی که از رسانه های ارتباط جمعی و شبکه های ماهواره ای و گوشی های همراه  می گیرید یا آن را می خوانید ارزش زمانی را که از دست می دهید دارد؟ در ادامه این یادداشت قصد داریم راه هایی برای استفاده سودمندتر از زمان حضور در رسانه های ارتباط جمعی و شبکه های ماهواره ای و گوشی های همراه  ارائه دهیم.

1- منظم باشیدافراد منظم و کسانی که برای زندگی خود برنامه ریزی حساب شده و دقیق دارند اهمیت زمان را بهتر درک می کنند بنابراین بهتر است همواره برای کارهای رسانه های ارتباط جمعی و شبکه های ماهواره ای و گوشی های همراه ی یک تقویم یا فهرست داشته باشید و هر شب قبل از خوابیدن نگاهی به آن بیندازید تا بدانید چقدر از کارهای امروزتان ناتمام مانده است و فردا باید چه کاری انجام دهید.

2- کارهایتان را اولویت بندی کنیداز جمله کارهایی که می تواند زمان حضور شما در رسانه های ارتباط جمعی و شبکه های ماهواره ای و گوشی های همراه  را به زمان مفید تبدیل کند داشتن اولویت بندی است وگرنه به محض ورود به فضای رسانه های ارتباط جمعی و شبکه های ماهواره ای و گوشی های همراه  ممکن است به سراغ آن دسته از اطلاعات و سایت هایی بروید که در زمان حال هیچ ارتباطی به کار اصلی شما نداشته باشند.

برای کارهای رسانه های ارتباط جمعی و شبکه های ماهواره ای و گوشی های همراه ی یک تقویم یا فهرست داشته باشید و هر شب قبل از خوابیدن نگاهی به آن بیندازید تا بدانید چقدر از کارهای امروزتان ناتمام مانده است و فردا باید چه کاری انجام دهید

3- فعالیت هایتان را یادداشت کنید برای آنکه بهتر متوجه شوید چطور زمان خود را تلف می کنید هر چند وقت یکبار از آنچه هنگام اتصال به شبکه انجام می دهید یادداشت برداری کنید. این موضوع به شما کمک می کند که در پایان هفته یا ماه متوجه شوید رفتن به کدام سایت های غیرضروری و یا غیرمرتبط با کارتان، برای شما به صورت عادت درآمده است و باعث اتلاف وقت مفید شما می گردد.

علیرغم آنکه رسانه های ارتباط جمعی و شبکه های ماهواره ای و گوشی های همراه  می تواند یک وسیله آموزشی و حتی کار مفید باشد اما استفاده از آن نمی تواند با برخی مشکلات همراه نباشد. یکی از این مشکلات آن است که افراد هنگام استفاده از آن درک درستی از گذشت زمان ندارند و به قول خودشان یکدفعه متوجه می شوند 5 یا 6 ساعت از وقت شان را از دست داده اند. گاهی شرایط از این هم بدتر می شود و برخی از افراد از رسانه های ارتباط جمعی و شبکه های ماهواره ای و گوشی های همراه  بعنوان یک وسیله سرگرمی و یا اتلاف وقت آزاد استفاده می کنند.

این موضوع گذشته از داشتن عوارض روحی و جسمی دراز مدت گزارش تخصصی برای این اشخاص، سبب بروز مشکلات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی مختلفی می گردد. از این رو، آگاهی از روش ها یا فنونی که می تواند زمان استفاده و حضور در فضای رسانه های ارتباط جمعی و شبکه های ماهواره ای و گوشی های همراه  را کاهش دهد از اهمیت بسزایی برخوردار است. برخی از این روش ها عبارتند از:

1- از خوردن غذا یا تنقلات هنگام استفاده از رسانه های ارتباط جمعی و شبکه های ماهواره ای و گوشی های همراه  خودداری کنید. وعده های غذایی خود را همراه با دیگر اعضای خانواده و به صورت رودررو میل کنید. چنانچه تنها زندگی می کنید هنگام غذا خوردن به جای استفاده از کامپیوتر تنها از خوردن غذایتان لذت ببرید.

2- به طور مداوم و پیوسته از رسانه های ارتباط جمعی و شبکه های ماهواره ای و گوشی های همراه  استفاده نکنید. سعی کنید هریک ساعت به مدت 10-15 دقیقه از پشت کامپیوتربلند شده و نرمش های کششی انجام دهید تا دچار چشم درد و یا درد در ناحیه ی کتف، کمر، مچ دست و... نشوید. انجام این کار ممکن است استفاده مجدد شما از کامپیوتر و رسانه های ارتباط جمعی و شبکه های ماهواره ای و گوشی های همراه  را تا ساعتها به تأخیر بیندازد.

3- سراغ کتاب هایتان بروید. گاهی اوقات اگر در کتابخانه خودتان یا محل کار یا محل تحصیل تان چرخی بزنید متوجه خواهید شد که کتاب یا کتاب هایی هست که دوست دارید آنها را بردارید و چند صفحه از آنها را مطالعه کنید و یا چند بیت از یک کتاب شعر را بخوانید. به این ترتیب می توانید یک جانشین موقت و یا حتی دائمی برای استفاده روزانه از رسانه های ارتباط جمعی و شبکه های ماهواره ای و گوشی های همراه  بیابید.

4- تلویزیون تماشا کرده و یا فیلم ببینید. هر چند استفاده بیش از حد از تلویزیون نیز می تواند مشکلاتی را به بار آورد اما برای کسانی که بیش از حد از رسانه های ارتباط جمعی و شبکه های ماهواره ای و گوشی های همراه  استفاده می کنند سرگرم شدن به تلویزیون و یا مشاهده ی فیلم می تواند اثرات مخرب کمتری داشته باشد به عنوان مثال یکی از فواید فیلم و تلویزیون در مقایسه با رسانه های ارتباط جمعی و شبکه های ماهواره ای و گوشی های همراه  این است که امکان استفاده گروهی از آنها وجود دارد. مثلاً می توانید یک مسابقه را با هم ببینید، در مورد آن اظهار نظر کنید و به بحث با یکدیگر بپردازید.

5- اگر برای کارتان از رسانه های ارتباط جمعی و شبکه های ماهواره ای و گوشی های همراه  خانگی استفاده می کنید برای خودتان ساعت کاری تعیین کنید و تنها در این ساعت ها به کار کردن با رسانه های ارتباط جمعی و شبکه های ماهواره ای و گوشی های همراه  مشغول شوید. اگر لپ تاپ دارید و می توانید در جایی دیگر کار کنید حتماً به این توصیه عمل کنید و ساعت کاری و غیرکاری خود را بطور کامل مجزا کنید و در ساعات غیرکاری با اعضای خانواده یا دوستان خود باشید.

6- ساعت خود را تنظیم کنید. خود را مقید کنید که هر روز مدت زمان معینی را در رسانه های ارتباط جمعی و شبکه های ماهواره ای و گوشی های همراه  بگذرانید و با شنیدن صدای زنگ ساعت خود، از رسانه های ارتباط جمعی و شبکه های ماهواره ای و گوشی های همراه  خارج شوید و به فعالیت دیگری مشغول شوید.

7- به دنبال یافتن دوست در فضای حقیقی باشید. برخی از افراد از رسانه های ارتباط جمعی و شبکه های ماهواره ای و گوشی های همراه  برای یافتن دوستان جدید استفاده می کنند. همواره به یاد داشته باشید که این موضوع در دنیای حقیقی گزارش تخصصی به راحتی امکان پذیر است و با شرکت در فعالیت های گروهی می توانید تعداد قابل ملاحظه ای از این دوستان پیدا کنید. خوبی این کار این است که شخص مورد نظر را با چشم می بینید و رفتار و کردارش را ارزیابی می کنید و در صورت تمایل با او دوست می شوید. به این ترتیب از خطرات دوستی های رسانه های ارتباط جمعی و شبکه های ماهواره ای و گوشی های همراه ی نیز در امان خواهید بود.

8- استفاده از رسانه های ارتباط جمعی و شبکه های ماهواره ای گزارش تخصصی و گوشی های همراه  را برای خودتان ممنوع کنید. اگر هیچیک از روش ها کارساز نشد و دوباره به طرف استفاده بی رویه از رسانه های ارتباط جمعی و شبکه های ماهواره ای و گوشی های همراه  رفتید برای مدت یک هفته یا یک ماه آن را به کلی ترک کنید


برچسب‌ها: گزارش تخصصی, اطلاعات, تکنولوژی, آموزش و پرورش گزارش تخصصی معلم فارسی دیکته نوشتن دانش آموزان...
ما را در سایت گزارش تخصصی معلم فارسی دیکته نوشتن دانش آموزان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : kolbearamesh94 بازدید : 55 تاريخ : جمعه 1 دی 1396 ساعت: 13:15